Zwangerschapscontroles

Verloskundige Roselie van den Berg voert een zwangerschapscontrole uit. De zwangere ligt op de onderzoeksbank en haar buik is ontbloot. Met de doptone wordt de hartslag van de baby gecontroleerdGedurende je zwangerschap kom je gemiddeld tien tot twaalf keer bij de verloskundige. De controles vinden plaats op een tijd en plek die jou het beste uitkomt. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf? Dan kunnen we bij je langskomen op de zaak of in de avonduren bij je thuis. Spreek je liever af in de praktijk of een gezondheidscentrum bij je in de buurt? Dat kan ook! Tijdens het intakegesprek bespreken we de mogelijkheden graag met je en kijken wat het beste bij jou past.

Tijdens deze afspraken controleren we de gezondheid van de baby en die van de aanstaande moeder. Aan bod komen onder meer de groei, hartslag en ligging van de baby en de bloeddruk, voedingspatroon en leefstijl van de zwangere.

Voorlichting en informatie

Behalve deze standaard zwangerschapscontroles hechten we bijzonder veel waarde aan voorlichting. Een vrouw die zelf de regie in handen houdt en zelf keuzes maakt die bij haar en haar situatie passen, heeft een fijnere zwangerschap, minder kans op complicaties en een betere start van het moederschap. Daarnaast geven we folders met algemene informatie over de zwangerschap en prenatale screening.

Als je een immigratie-achtergrond hebt, geven we je bovendien veel informatie over het Nederlandse zorgsysteem en de keuzes die je kunt maken. Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen? Met pijnbestrijding of niet? In het bijzijn van (vrouwelijke) familie of onder begeleiding van een traditionele doula? Liggend op bed of zittend op een baarkruk? Keuzes genoeg!

In het buitenland bestaan vaak andere gewoontes rondom een zwangerschap en bevalling. Het kan voor een zwangere erg prettig zijn om daarbij aan te sluiten, of er juist heel bewust van af te wijken. Maar dan moet je wel over de juiste informatie beschikken. Wij geven je die graag. Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op zodat we samen jouw zwangerschap en droombevalling vorm kunnen geven.